ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΤΑΧΡΩΜΑΤΙΚΟ ΕΛΚΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΤΑΝΟΥ

Σήμερα διοργανώθηκε από τη Δ/νση Δασών Ν. Αχαΐας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου και το Ινστιτούτο Μεσογειακών Δασικών Οικοσυστημάτων και Τεχνολογίας Δασικών Προϊόντων του ΕΛΓΟ "ΔΗΜΗΤΡΑ"  στην αίθουσα Εκδηλώσεων της Α.Δ.Π.Δ.Ε.&Ι.-πρώην ΕΛΚΕΠΑ ημερίδα με θέμα:
"Μεταχρωματικό έλκος του Πλατάνου - Η ασθένεια που απειλεί τα πλατανοδάση μας."
Παρευρεθήκαμε ως εκπρόσωποι του Λιμενικού Ταμείου Ναυπάκτου -ασχολούμενοι με τα πλάτάνια της παραλιακής ζώνης της Ναυπάκτου, ενώ επίσης παρευρέθησαν και ο Δήμαρχος Ναυπακτίας κος Λουκόπουλος Παναγιώτης και η Γεωπόνος & Δασοπόνος του Δήμου Αβραμίδου Δέσποινα & Ανδρεόπουλος Αντώνης αντίστοιχα. 
Όπως αναφέρεται και στον τίτλο της ημερίδας έγινε συζήτηση για το πρόβλημα του μεταχρωματικού έλκους του πλατάνου, ασθένεια η οποία αποτελεί εν δυνάμει κίνδυνο και για τα πλατάνια της Αιτωλοακαρνανίας (καθόσον δεν έχει ανεβρεθεί στην περιοχή μας ακόμα) και τους τρόπους αντιμετώπισης της διασποράς του, αφού θεραπεία για τη συγκεκριμένη ασθένεια δεν υπάρχει. Μεγάλο βάρος σε αυτό παίζει η σωστή ενημέρωση του κοινού, των εργολάβων που ασχολούνται με έργα που περιλαμβάνουν διανοίξεις οδών, άνοιγμα κοίτης ποταμών κλπ. αλλά και κλαδευτών που έρχονται σε επαφή με το είδος του πλατάνου.






Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΨΕΚΑΣΜΟΣ ΠΛΑΤΑΝΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΩΙΔΙΟ

ΚΛΑΔΕΥΣΗ ΠΛΑΤΑΝΟΥ ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ (ΟΔΟΣ ΦΟΡΜΙΩΝΟΣ)

ΑΥΤΟΨΙΑ ΠΛΑΤΑΝΟΥ ΚΤΥΠΗΜΕΝΟΥ ΑΠΟ ΚΕΡΑΥΝΟ